נכון להיום, מעטות הן העדויות הפרוספקטיביות בנוגע לשאלה האם הקפדה על דיאטה להפחתת הסיכון לסוכרת (DRRD: diabetes risk reduction diet) נקשרת עם הפחתה מובהקת של הסיכון לסרטן הכליה.
עוד בעניין דומה
במחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת Journal of translational medicine, החוקרים בדקו האם הקפדה על DRRD נקשרת עם סיכון מופחת לסרטן הכליה בקרב אוכלוסיה מארה"ב.
לצורך כך, החוקרים אספו עוקבה מבוססת אוכלוסיה אשר מנתה 101,755 מבוגרים אמריקאים שזוהו מתוך ה-Prostate, Lung, Colorectal, and Ovarian Cancer Screening Trial.
ציון ה-DRRD חושב על מנת להעריך את ההקפדה על דפוס תזונתי זה, כאשר ציונים גבוהים יותר הצביעו על הקפדה רבה יותר. הקשר בין ציון DRRD והסיכון לסרטן הכליה הוערך על סמך יחסי הסיכונים ורווח בר-סמך של 95%, אשר חושבו שניהם באמצעות רגרסיית קוקס. קשר לא ליניארי נקבע באמצעות restricted cubic spline regression. גורמים אפשריים לשינוי ההשפעה זוהו באמצעות אנליזות של תת-קבוצות.
מתוצאות החוקרים עולה כי לאורך תקופת מעקב ממוצעת של 8.8 שנים אובחנו 446 מקרי סרטן הכליה. באנליזה אותה ערכו החוקרים נמצא כי המודל המתוקנן באופן מלא תיאר ירידה בולטת של 29% בסיכון לסרטן הכליה בקרב אנשים ברבעון הגבוה ביותר של ציון ה-DRRD, ובהשוואה לאנשים ברבעון הנמוך ביותר (יחס הסיכונים של Q4 לעומת Q1:י0.71; רווח בר-סמך של 95% 0.54, 0.94; Ptrend = 0.008). קשר זה נשאר עקבי בשורה של אנליזות רגישות. כמו כן, נצפה קשר מנה-תגובה הופכי ולא-לינארי בין הסיכון לסרטן כליה לבין ציון ה-DRRDי(Pnonlinearity = 0.026).
באנליזות של תת קבוצות נמצא כי קישור חיובי זה היה בולט יותר בקרב משתתפים עם Healthy Eating Index-2015 נמוך (Pinteraction = 0.015). בכל הנוגע למרכיבים הבודדים של DRRD נמצא כי ירידה בסיכון לסרטן הכליה נקשרה עם צריכה מוגברת של סיבי דגנים ופירות שלמים וכן עם צריכה נמוכה יותר של משקאות ממותקים (all Ptrend < 0.05).
לסיכום, ממצאי החוקרים מצביעים על כך שדבקות ב-DRRD נקשרת עם ירידה בסיכון להתפתחות של סרטן הכליה.
מקור:
תגובות אחרונות